NIA DANS

WAT IS NIA?

VIDEO'S

MEER INFO

WAT IS NIA?

 

Nia (Neuro-Muscular Integrative Action) is een uniek Body-Mind-Soul bewegingsconcept dat bestaat uit een combinatie van

* Dance Arts  (Duncan dance, moderne dans en jazz)

* Healing Arts (yoga, Alexandertechniek en Feldenkrais) en

* Martial Arts  (Aikido, Tai Chi en Taekwondo)

Deze fusion van oosterse en westerse bewegingen is gebaseerd op de natuurlijke bewegingen en functies van je spieren, bindweefsel en skelet. Deze bewegingen bevorderen een algehele balans en zorgen voor een vermeerdering van ENERGIE, VEERKRACHT en VREUGDE die doorwerkt op alle levensdomeinen. Het is een work-out voor lichaam en geest die ook ruimte geeft aan emoties. Als je Nia danst, zal je na een tijdje merken dat je mobiliteit en stabiliteit, je flexibiliteit en wendbaarheid, alsook je balans en kracht verbeteren. 

 

Nia inspireert tot een levensstijl die je eigen lichaamsintelligentie respecteert en je lichaamsbewustzijn verhoogt. Je krijgt meer voeling met wat er in je leeft. Je voelt je steeds beter thuis in je lichaam en in de wereld. Je leert je behoeftes en grenzen beter kennen. Dit bevordert de relatie met zowel jezelf als met anderen.

 

Nia is gebaseerd op 52 eenvoudige bewegingen uit de dans-, helende en oosterse krijgskunsten. Een Nia les bestaat uit een afwisseling tussen vaste combinaties, gericht op balans tussen onze linker- en rechterhersenhelft en freestyle-bewegingen. We dansen steeds op blote voeten. Dit stimuleert de 7000 zenuwuiteinden in onze voeten en versterkt ook de spieren, pezen en ligamenten van onze voeten, benen en romp, alsook onze proprioceptie en stabiliteit.

 

Nia wekt de archetypes van de Danser, de Healer, de Krijger en het Innerlijke Kind in ons tot leven! Nia dansen is puur genieten!

 

Iedereen kan Nia dansen!  

Nia maakt gebruik van variaties in bewegingssnelheid, bewegingsgrootte en intensiteit. Dansers worden aangemoedigd om naar hun lichaam te luisteren en de bewegingen af te stemmen op de individuele noden en mogelijkheden.

Voorkennis van of ervaring met dans, yoga of oosterse krijgskunsten is niet nodig. 

Jong en oud, wel of (nog) niet in conditie, ... Nia is voor iedereen!