Hallo, ik ben Floor en verliefd op de natuur, op dieren, op mensen,...  Op het leven!  

Opleidingen

 

*  Integratieve Psychotherapie en Counseling met cliëntgerichte-experiëntiële basis;
    combineert theorie en praktijk uit de vier grote psychologische stromingen:

       - Psychoanalyse
       - Cognitieve gedragstherapie
       - Cliëntgerichte-experiëntiële therapie
       - Systeemtherapie

*  Klinische Psychologie i.o. 

*  Nia White Belt Teacher 

*  Energetisch Coach 

*  Reiki Practitioner

Graag begeleid ik jou tijdens moeilijke momenten, crisissen en veranderingsprocessen in jouw leven en bij uiteenlopende hulpvragen, zoals:

 • burn-out
 • depressie 
 • traumatische ervaringen
 • relatieproblemen, echtscheiding/relatiebreuk
 • vaak getriggerd zijn met heftige reacties
 • bindings- en verlatingsangst
 • laag zelfbeeld en (faal)angst
 • (herhaalde) conflicten 
 • belemmerende patronen
 • rouw- en verlieservaringen
 • levens- en zingevingsvragen
 • angsten, dwangmatig-compulsieve stoornissen en fobieën

Het grootste geschenk in mijn leven is mama zijn van twee fantastische zonen. We leven aan de rand van Meerdaalwoud, omgeven door de helende en rustgevende invloed van de natuur. Deze rust heeft me geholpen bij het herstel van mijn burn-out die ik kreeg tijdens mijn veeleisende job als project manager bij een internationaal vertaal- en consultancybureau. Daarbij reisde ik o.a. naar Houston, Tokio, Stockholm en Warschau om trainingen te geven aan klanten en medewerkers en zo kreeg ik de kans om mijn blik te verruimen en kennis te maken met vele interessante mensen en andere culturen.

 

Vanaf 2009 vielen er vele ontslagen wegens de economische crisis. Jarenlang nam ik het werk van drie à vier mensen op mij en ben daarbij te langdurig en te intens over mijn grenzen gegaan. Het gevolg was een zware burn-out. Na een hele moeilijke periode, zag ik hierin dé kans om mijn leven helemaal om te gooien. In goede zin! Of zoals Jung het zegt: "Crisis als kans!" 
Mijn leven nam een volledig nieuwe wending, terug in de richting van mijn zielspad, nl. mensen mogen helpen tijdens moeilijke en crisismomenten in hun leven, hen bij te staan tijdens hun veranderingsproces en te begeleiden naar vorm geven aan het leven dat zij diep vanbinnen graag willen! Terug naar mijn kern, mijn essentie, mijn passie, nl. mensen mogen helpen vanuit mijn hart. Zo begon ik enkele jaren geleden aan een psychologie- en therapeutenopleiding die mij terugbrachten naar mijn zielspad en levensmissie. Nu sta ik elke dag met volle plezier en goesting op om het leven te mogen ervaren zoals ik vanbinnen voel dat het klopt en mensen te mogen helpen ditzelfde te ervaren!
 
Ik ben ervan overtuigd dat ook jij jouw potentieel kan realiseren!

 

Mijn opleidingen geven me de nodige kennis, kunst en kunde om jou te begeleiden tijdens moeilijke momenten in jouw leven. 
Mijn levenservaringen geven me de open blik, het open hart, het begrip en de warme, veilige bedding waarmee ik jouw verhaal zonder oordeel kan ontvangen. Alles wat je voelt of denkt mag er helemaal zijn. Je bent niet alleen en je hoeft de zware last die op je weegt niet alleen te dragen. Gun jezelf deze hulp, dat is net wat ons menselijk maakt.

 

Daarnaast kan je bij mij ook terecht voor NIA dans, een integratieve bewegingsvorm en unieke mix van dance-healing-martial arts die gebaseerd is op de natuurlijke bewegingen van ons lichaam. Nia zorgt op een heel natuurlijke manier voor een vermeerdering van energie, veerkracht en vreugde die ook doorwerkt op andere levensdomeinen.  

 

Als ik een REIKI behandeling geef, dan voel ik me helemaal als een visje in het water! Mijn handchakra's begonnen vele jaren geleden spontaan te gloeien. Soms zelfs zo erg dat ik mijn handpalmen onder koud stromend water moest houden. Het voelde heel natuurlijk om mijn handen op bijvoorbeeld pijnlijke schouders bij anderen te leggen. Hoe meer pijn (fysiek, emotioneel, menteel en/of spiritueel) een persoon heeft, hoe intenser mijn handchakra's gloeien. Mijn jongste zoon zegt me vaak: "Mama, je hebt helende handen".  Die helende stroom is niet 'van mij'. Ik voel die stroom door mij heen gaan, de universele levenskracht die ons allemaal omringt en doordringt en beschikbaar is voor ieder van ons. Dit zorgt ervoor dat ik door een Reiki behandeling nooit energie verlies, maar me zelf na het geven van Reiki vol energie en springlevend voel. Ik vind het heerlijk om Reiki te laten stromen naar mijn cliënten en te zien hoe ze al na één of enkele sessies zicht- en voelbare verbeteringen merken in hun klachten of thema.

 

 

Ik wandel graag een stukje mee op jouw unieke levenspad om samen het leven dat diep vanbinnen in jou roept en vorm wilt krijgen, geboren te laten worden!