Over mezelf

Hallo, ik ben Tania Flora (de meesten noemen me Floor). Ik hou van de natuur, van dieren, van mensen,...  Van het leven!  

Opleiding

*  Toegepaste klinische psychologie

*   Integratieve Psychotherapie en Counseling met cliëntgerichte-experiëntiële basis;
    combineert theorie en praktijk uit de vier grote psychologische stromingen:

       - Psychoanalyse
       - Cognitieve gedragstherapie
       - Cliëntgerichte-experiëntiële therapie
       - Systeemtherapie

* EMDR therapeut

* Hartcoherentie therapeut

 

 

Als psychotherapeut ben ik lid van de beroepsvereniging VVTIV (Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving).

Het grootste geschenk in mijn leven is mama zijn van twee fantastische zonen. We leven omgeven door de helende en rustgevende invloed van de natuur. Deze rust heeft me geholpen bij het herstel van mijn burn-out die ik kreeg tijdens mijn veeleisende job als project manager bij een internationaal vertaal- en consultancybureau. Daarbij reisde ik o.a. naar Houston, Tokio, Stockholm en Warschau om trainingen te geven aan klanten en medewerkers en zo kreeg ik de kans om mijn blik te verruimen en kennis te maken met vele interessante mensen en andere culturen.

 

Vanaf 2009 vielen er vele ontslagen wegens de economische crisis. Jarenlang nam ik het werk van drie à vier mensen op mij en ben daarbij te langdurig en te intens over mijn grenzen gegaan. Het gevolg was een zware burn-out. Na een hele moeilijke periode, zag ik hierin dé kans om mijn leven helemaal om te gooien. In goede zin! Of zoals Jung het zegt: "Crisis als kans!"  
 
Zo begon ik enkele jaren geleden aan een psychologie/therapieopleiding die de weg opende naar mijn levensmissie. Mijn leven nam een volledig nieuwe wending, terug in de richting van mijn zielspad, nl. mensen mogen helpen vanuit mijn hart.
 
Heel veel van wat ik in therapie aanbied, heb ik zelf in mijn eigen herstelproces aan den lijve ervaren.  Zo leerde ik mijn eigen lichaams- en gevoelssignalen herkennen, ook alarmsignalen om mijn grenzen niet te overschrijden. Gaandeweg leerde ik steeds meer en beter deze grenzen en behoeften te herkennen en erkennen. Pas dan is het ook mogelijk om die aan je omgeving kenbaar te maken, op een constructieve manier, bv. via verbindende communicatie.  Er kwam opnieuw beweging in vastgelopen energie, heling in opgelopen kwetsuren. Ik kreeg steeds meer voeling met wat ik zelf nog wou in mijn leven, met mijn doelen. En door de vrijgekomen energie kon ik deze wensen ook omzetten in de praktijk en in een tastbare, concrete vorm gieten. 

Nu sta ik elke dag met volle plezier en goesting op om het leven te mogen ervaren zoals ik vanbinnen voel dat het klopt!
Het is mijn missie om mensen te mogen helpen ditzelfde te ervaren! Ook jij kan jouw potentieel realiseren en jouw leven vorm geven in overeenstemming met wie jij in essentie bent! Samen vinden of banen we ons een weg!