"Your body is boundless. It is channeling the energy, creativity and intelligence of the entire universe. 
Your purpose for being here is to allow the universe to evolve." 

Deepak Chopra

Rei betekent universum en Ki (Chi, Qi, Prana,...) levenskracht. 
Reiki is de universele levenskracht die door al het levende stroomt. 
Deze kracht stroomt door ons via de natuurlijke energiekanalen in ons lichaam. 

 

Reiki is een eeuwenoud natuurlijk helingssysteem, herontdekt door de Shingon Boeddhist Mikao Usui, geboren in de 19de eeuw in het Japanse Taniai-mura.

 

Reiki is geen religie en niet gebonden aan een of ander geloofssysteem.

Een Reiki behandeling zet een proces in gang dat onze levenskracht in evenwicht brengt en ons zelfhelend vermogen activeert. 
Reiki geeft ons inzichten en de kracht daarmee iets te doen, zodat we belemmerende patronen in ons leven kunnen doorbreken.
Reiki richt zich niet op de symptomen, maar op de onderliggende oorzaken.
Reiki energie werkt in op ons fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam. Waar energie geblokkeerd is, zorgt het opnieuw voor doorstroming. Een Reiki behandeling ondersteunt ons in het realiseren van ons volledige potentieel.

 

Reiki vermindert pijn, angst en stress en wordt o.a. in de Verenigde Staten, Australië, Engeland en Duitsland in ziekenhuizen gebruikt ter ondersteuning van het welzijn en helingsproces van patiënten.

 

Onderzoek toont aan dat de hersengolven van gever en ontvanger synchroniseren in alfagolven - staat van diepe ontspanning, meditatie en heling - en synchroon pulseren met het aardmagnetisch veld, de Schuman Resonantie. Het biomagnetisch veld van de Reikigever is tijdens een behandeling minstens duizendmaal groter dan anders. De verbonden energievelden tussen aarde en Reikigever zouden deze laatste in staat stellen om via deze Schuman resonantie de oneindige energiebron of het universele energieveld aan te spreken.
Vanuit de quantumfysica schetsen Prof. Davies en Dr. Gribben het beeld van een levend universum waarin alles verbonden is in een levend web van onderlinge afhankelijkheden. Dit zou een verklaring kunnen bieden voor de eenheidservaring en bewustzijnsverruiming  die wordt ervaren bij het regelmatig geven en ontvangen van Reiki.

 

Bij een combinatie van Reiki en gesprekstherapie, starten we met een een verkennend gesprek om na te gaan wat jouw hulpvraag is, welke blokkades en belemmerende patronen je in jouw leven ervaart en wat jouw verwachtingen zijn. Tijdens diezelfde sessie starten we met de Reiki behandeling die ongeveer een uur duurt. Daarbij kan je gewoon ontspannen liggen en hoef je helemaal niets te doen. De energie vindt zelf haar weg en doet haar werk. Bij Reiki hoef je ook geen kledij uit te doen, enkel je schoenen. We sluiten af met een deel gesprekstherapie en een korte nabespreking over hoe jij de behandeling hebt ervaren en wat ik als behandelaar heb opgemerkt. 

 

De meeste mensen voelen zich na een Reiki behandeling ontspannen en ervaren meer innerlijke rust en harmonie. 
Het is aangeraden om in de dagen na een Reiki behandeling veel water te drinken. 

REIKI Duur Prijs
Reiki behandeling 1 uur € 50
Combinatie Gesprekstherapie-Reiki 1,5 uur € 75