Therapie

Soms zijn we de weg kwijt, voelen we ons helemaal vastgelopen, hebben we onze dromen uiteen zien vallen en geloven we niet meer dat er voor ons nog een gelukkige toekomst mogelijk is...

 

Vaak hebben we om te overleven onze eigen behoeften en grenzen onderdrukt, ons steeds aangepast aan anderen, uit angst om er niet bij te horen, niet geliefd te zijn. Of hebben we ons net verzet en gerebelleerd, waardoor we misschien wel vele brokken hebben gemaakt.

 

Hierdoor zijn we vaak steeds meer vervreemd geraakt van onszelf en anderen.

 

In therapie help ik je op een veilige manier weer voeling te krijgen met jezelf, met wat jij nodig hebt, met jouw grenzen en hoe beide voor jezelf te leren (h)erkennen en op een constructieve manier duidelijk te maken aan anderen.

 

Je krijgt weer voeling met je eigen gevoels- en lichaamssignalen die vaak zo onderdrukt zijn dat je gevaar loopt in een burn-out te belanden of daar misschien wel al in bent beland.

Je ontdekt jouw eigen stem, die je ook steeds meer op een respectvolle manier leert en durft gebruiken. Hierdoor ontstaat een meer authentieke verbinding met jezelf en de mensen die jou omringen en voor jou belangrijk zijn.

Je voelt steeds beter wat jij nog graag vorm wilt geven in jouw leven, jouw doel of levensmissie. Zo krijgt jouw leven steeds meer vorm in overeenstemming met wie jij in essentie bent!

 

Graag begeleid ik jou tijdens moeilijke momenten, crisissen en veranderingsprocessen in je leven en bij uiteenlopende hulpvragen, zoals:

  • burn-out
  • angst- en paniekaanvallen
  • traumatische ervaringen
  • rouw- en verlieservaringen
  • levens- en zingevingsvragen
  • laag zelfbeeld en (faal)angst
  • bindings- en verlatingsangst
  • belemmerende patronen
  • relatieproblemen, relatiebreuk/echtscheiding
  • (steeds terugkerende) conflicten met anderen

 

De benaderingswijze die ik hanteer is integratief met het cliëntgerichte-experiëntiële als algehele, bredere basis. 
Tijdens de sessies sta jij centraal met jouw unieke levensverhaal en beleving.

 

“Als een ei breekt door kracht van buitenaf, eindigt er een leven. 

Als een ei wordt gebroken door kracht van binnenuit, begint er een leven.”

 

Mijn opleidingen geven me de nodige kennis en kunde om jou te begeleiden tijdens moeilijke momenten in jouw leven. Mijn levenservaringen geven me de open blik, het open hart, het begrip en de warme, veilige bedding waarmee ik jouw verhaal zonder oordeel kan ontvangen. Alles wat je voelt of denkt mag er helemaal zijn. Je bent niet alleen en je hoeft de zware last niet alleen te dragen. 

 

Graag wandel ik een stukje mee op jouw unieke levenspad om samen het leven dat diep vanbinnen in jou roept, geboren te laten worden!