AANBOD

YOGA NIDRA

“In the midst of movement and chaos, keep stillness inside of you.”
Deepak Chopra

Deze vorm van yoga is vooral aan te raden bij mensen met psychische en/of fysieke symptomen van slaapproblemen, stress, burn-out,,... en is een pure weldaad voor lichaam en geest. 

 

Yoga nidra betekent 'slaap van de yogi's'. Eén uur yoga nidra komt overeen met ongeveer vier uur slaap!
Het is een diepe ontspanningstechniek en tegelijk ook een meditatievorm die al meer dan duizend jaar beoefend wordt. 

 

Tijdens de sessie is je lichaam volledig ontspannen en in slaaptoestand, terwijl je innerlijke bewustzijn helder en wakker is. Het enige wat je hoeft te doen is comfortabel op je rug liggen en mijn stem volgen die je begeleidt naar een steeds diepere staat van ontspanning. 

 

Hierdoor ontstaan theta en delta hersengolven die je in een soort trance brengen waarbij je de sessie nog steeds bewust ervaart en je ook na afloop ervan je nog alles kan herinneren. 

Tijdens ons normale dagbewustzijn produceren onze hersenen beta golven waarbij we onze aandacht extern kunnen richten, kunnen redeneren, beslissingen nemen, werken, discussiëren,... . Deze golven bezitten een frequentie van ongeveer 15 - 38 Hz. 

Tijdens meditatie en diepe ontspanning vertragen onze hersengolven en creëren theta golven met een frequentie van 4 - 7 Hz. Deze golven geven toegang tot onze verre herinneringen, onze intuïtie en onze bron van creativiteit.

 

Wanneer we in diepe slaap zijn vertonen onze hersenen delta golven die een frequentie van 0,5 - 4 Hz. hebben. Dit zijn onze traagste hersengolven. Ze brengen ons lichaam in een optimale toestand om te kunnen helen en herstellen. In deze staat nemen spanningen in je lichaam af waardoor je zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als op spiritueel niveau een diepe staat van ontspanning ervaart. 
Dit heeft een zeer helende werking op je lichaam en geest. Yoga nidra kalmeert het zenuwstelsel waardoor prikkels en herinneringen op een diep niveau verwerkt kunnen worden en er zo écht herstel plaats vindt. 

 

Omdat het lichaam zich in deze sluimerzone tussen waak- en slaapbewustzijn in een heel ontvankelijke staat bevindt, kan men een intentie (sankalpa) neerplanten, die zich dan ook op een meer natuurlijke en vlotte wijze kan manifesteren in de buitenwereld. 

Yoga Nidra

 

 

"Tension is who you think you should be. Relaxation is who you are.”
Chinese proverb

 

 

YOGA NIDRA Duur Prijs
Individuele sessie: diepe ontspanning, herstel en opbouw van energie 1 uur € 50